کد خبر 1126762
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۸
ترمز دلار در مهرماه کشیده خواهد شد؟/گمانه درباره روند قیمت

تکرار سناریوی مهر ۹۷ برای بازار ارز در مهر ۹۹ محتمل است و پیش بینی گروهی از فعالان بازار ارز در روزهای میانی مهرماه بر این گمانه متمرکز شده است.

به گزارش مشرق، تکرار سناریوی مهر ۹۷ برای بازار ارز در مهر ۹۹ بسیار محتمل است. این پیش بینی گروهی از فعالان بازار ارز در روزهای میانی مهر ماه است. آنها با استناد به اتفاقات مهرماه سال ۱۳۹۷ به استقبال سقوط نرخ ارز رفته‌اند. دو سال پیش و در روزهایی که نرخ دلار در بازار آزاد از حدود ۱۳ هزار تومان در میانه شهریور در کمتر از یک‌ماه به بیش از ۱۸ هزار تومان در اوایل مهر رسیده بود بسیاری با اعلام نرخ‌های ۵۰ هزارتومانی و بالاتر در انتظار ثبت رکوردهای نجومی در بازار ارز بودند؛ اما نرخ ارز در آن مقطع موفق به کانال شکنی جدید نشد و با اعمال سیاست‌های جدید بانک مرکزی با سقوطی باورنکردنی به ۱۰ هزار تومان در اواخر پاییز رسید؛ هرچند نرخ ۱۰ هزار تومانی نیز ثابت نماند و با بروز برخی از نوسانات سال ۹۷ را با همان ۱۳ هزار تومان اواسط شهریور به پایان رساند.

بیشتر بخوانید:

حالا و در اواسط مهر ماه ۹۹، یک روز پس از اعلام بازگشت ۲۶ میلیارد دلار از ارزهای صادراتی سال‌های ۹۷ و ۹۸ توسط رئیس کل بانک مرکزی بازار ارز بار دیگر روندی نزولی به خود گرفته است. نرخ ارز در حالی که ۱۰ روزی با سقف ۳۰ هزار تومانی در جدال بود سرانجام موفق به شکستن نشد و عقب نشست. قیمت دلار در بازار ارز از دیروز با ریزش همراه شده و هم اکنون با قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان در خیابان فردوسی مبادله می‌شود. گزارش‌های میدانی نیز حاکی است از ظهر دیروز بر تعداد فروشنده‌های ارزی اضافه شده و خریداری در بازار دیده نمی‌شود؛ صراف‌ها و فعالان بازار اخبار مثبت همتی مبنی بر آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران، تسریع در بازگشت ارزهای صادراتی و بهبود روند صادرات نفتی کشور را عاملی مهم برای این کاهش نرخ می‌دانند و می‌گویند کاهش قیمت دلار احتمالاً ادامه دار باشد. بسیاری از آنها نیز قبلاً در خصوص حساسیت بانک مرکزی به نرخ ۳۰ هزار تومانی دلار هشدار داده بودند و اعتقاد داشتند بانک مرکزی با استفاده از منابع خود اجازه افزایش بیشتر نرخ دلار را نخواهد داد.

اکنون بار دیگر چشم صرافان، سفته بازان و فعالان بازار از فردوسی به ساختمان شیشه‌ای میرداماد دوخته شده است. باید دید این بار نیز ماه مهر و سیاست‌های اعمالی بانک مرکزی توان افسار زدن بر اسب سرکش دلار را خواهند داشت یا نه؟ البته مرور آخرین صحبت‌های رئیس کل بانک مرکزی در خصوص بازار ارز و همزمانی آن با شروع ریزش بازار شاید مهر تأییدی بر احتمال ریزش قیمت‌هاست. همتی دو روز پیش در جمع صادرکنندگان برتر عرصه بازگشت ارز تاکید کرده است که نرخ‌های طرح شده در بازار ارز واقعی نیست، نفع کشور در تقویت ارزش پول ملی است و بر همین اساس برای تعدیل نرخ ارز تلاش می‌کنیم.

از سوی دیگر در کنار رویدادهای داخلی، اتفاقات آمریکا نیز به کمک بانک مرکزی آمده است؛ عده‌ای کاهش شانس پیروزی ترامپ در انتخابات آبان ماه به دلیل ابتلای وی به ویروس کرونا را دلیل مهمی برای کاهش نرخ ارز می‌دانند هرچند گفته می‌شود در صورت پیروزی ترامپ نیز دست وی برای افزایش فشار به ایران خالی است و او به سراغ توافق با ایران خواهد آمد؛ توافقی که بنا به پیش بینی برخی از جمله سیدکمال سیدعلی معاون ارزی اسبق بانک مرکزی می‌تواند باعث سقوط نرخ ارز به زیر ۲۰ هزار تومان شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • LB ۱۵:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
    4 0
    ترمز میگیره اما روغن ترمز نداره! روغن خالی کرده. وقتی در این دولت پر از جاسوس و نفوذی هست، خیال میکنید میشه چیزی اصلاح بشه؟
    • IR ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
      2 0
      مرگ بر انگلیس و روسیه
  • سلام IR ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
    2 0
    به همین خیال باش . سیاست 1000 واحد افزایش 1واحد کاهش نخ نما شده. بعدش میگن دیدی ارزان شد . تا جیب سوراخ اونایی که دلا 4200 سال 97 پر نشه امیدی به کاهش نداشته باشید .
  • علی IR ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
    2 0
    متاسفانه متاسفانه افزایش نرخ ارز مهمترین عامل در تورم و کاهش ارزش پول ملی است. اگر همدلی باشد، منافع شخصی کوتاه مدت را در نظر نگیریم و دولت و مسئولین هم جدی و با کار کارشناسی برنامه ریزی کنند کنترل می شود. صرفا با تزریق دلار هم به بازار مشکل حل نمی شود و فقط جیب بعضیها از جیب فقرا پر و دلالی با دلار به یک شغل عمومی تبدیل می گردد. خرید و فروش دلار توسط دلالان خیانت است و خرید آن توسط مردم دیگر در عمل خودزنی است. اگر جلو واردات کالاهای لوکس و غیر ضروری گرفته شود، فرهنگ سازی و اعتمادسازی شود تا مردم پای کار باشند، و سرمایه ها به سمت تولید سوق داده شود ، و... بسیاری از اینگونه مشکلات حل خواهد شد. هرکدام وظیفه ای داریم یا علی....
  • IR ۱۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
    0 0
    نقدینگی باید کنترل شود و در حال حاضر با شرایط فعلی بهترین کار این است که بانک مرکزی سود روز شمار رو برای سپرده های کوتاه مدت فعال کنه و دست بانکها رو برای سود کوتاه مدت حداکثر ۱۴ درصد ، باز بگذارد.
  • IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
    3 1
    مگر پشت فرمان کسی نشسته که ترمز بگیره؟
    • IR ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
      1 1
      آره پشت فرمان کسی نشسته ولی پارو آروم گذاشته روی ترمز و فشار نمیده عمدا. خخخخخ. اون هم کسی نیست غیر از خود دولت. سوال اینه تا کی مردم باید نظاره گر سکوت نظام در قبال ظلم های دولت به محرومان باشند؟
  • IR ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
    2 0
    دلار به کانال 35 میرسد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس